Dušené zelí

25. prosince 2011 v 15:48 | Zahrádka
Třeba já mám problém cokoliv vařit z hlavy. Musím mít recept, jinak je výsledek nevalný :-(
Ke kachničce je třeba červené zelí a tak jsem zapátral na netu a zde je recept, který jsem nakonec použil. Musím říct, že jsem byl spokojený :-)


Ingredience


1 hlávka červeného zelí (použil jsem pytlíkové zelí), 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal

Postup

Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji (použil jsem kachní výpek) osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko (nebylo nutné, nálev ze sáčku vystačil), jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního gusta dochutíme solí, cukrem a octem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama