Roštěná na houbách

5. listopadu 2011 v 23:40 | Zahrádka |  Recepty teplá kuchyně
Opět jsem se dostal do situace, kdy jsem musel zabrouzdat po internetu, abych si uvařil a nezkazil to ;)
Přikládám recept, který je velmi jednoduchý, ale přesto chutný. Postup jsem trochu změnil, přišlo mi to logičtější. Níže tedy má verze:

Ingredience (na 4 porce)

  • 65 dkg hovězího roštěnce
  • 2 lžíce sušených hub
  • 1 středně veliká cibule
  • 250 g sádla (olej)
  • 10 dkg hladké mouky na obalování
  • mletý pepř
  • celý pepř
  • sůl
  • 2 kuličky nového koření
  • olej
  • 2 sáčky rýže
  • petrželová nať
příprava: 1 hod 10 min
Postup přípravy:
Houby zalijeme půl litrem vroucí vodou a necháme odstát. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce dáme olej (sádlo) a plátky zprudka krátce orestujeme, aby se zatáhly. Poté maso vyndáme a do výpeku vhodíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Až je cibulka osmažená, přidáváme do hrnce plátky masa. Zalijeme půl litrem vody s houbami zavřeme tlakový hrnec a necháme vařit přibližně 40 - 45 minut. Až se maso uvaří, přidáme do hrnce čtyři polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v půl litru vody. Necháme přejít varem.
Nyní si připravíme rýži. Do hrnce s litrem vody přidáme lžičku soli, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, kapku oleje, kousek cibule. Necháme přijít do varu. Jeden nebo dva sáčky propláchnuté rýže vložíme do vařící vody a necháme vařit 15 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama