Houskový knedlík

16. května 2009 v 17:14 | Zahrádka |  Recepty teplá kuchyně
Osvědčená klasika

Příprava cca 1,5hod.

Potřebujeme: cukr krupice, hrubá mouka (400g), 1-2 housky, vejce, lžička soli, mléko (200ml), droždí (cca 1/4, 8g)

Postup:
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím si nakrájíme housku na malé kostičky a smícháme s moukou a solí. Do promíchané sypké směsi vlijeme kvásek a nakonec vpracujeme rozšlehané vejce.
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě cca 45 minut vykynout. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvarujeme do šišek a ještě 10 minut necháme kynout.
Lehce vpustíme do vroucí slané vody a vaříme cca 15-17 minut. Občas otočíme.
Po vyjmutí z vody knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich rychleji odešla pára a můžeme servírovat.

Dobrou chuť
Zahrádka
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama